Etichete

joi, 16 iulie 2015

Your Demise - Cold Chillin' (2013)

Your Demise - Cold Chillin', Pinky Swear Records / Impericon, 2013.

Melodii:
01. Karma 3:20
02. A Song to No-One 3:10
03. Nearly Home 2:35
04. Just Like the End 2:46

Your Demise:
Ed "Dappy" McRae - voce;
Stuart "Stu" Paice - chitară, voce;
Daniel ”Ozzy” Osbourne - chitară;
James ”Jimmy” Sampson - chitară bass;
James ”Tailbee” Tailby - tobe.

Rate Your Music: 2,97/5; Sputnik Music: 2,5/5; Spirit of Metal: 13/20.



Cold Chillin' este ultimul produs al trupei britanice de hardcore punk, Your Demise. Este un EP (Extended Play), deci nu un album propriu-zis, include doar patru piese, și în total are sub 12 minute de muzică cu adevărat agresivă. Muzica hardcore nu este chiar pentru oricine și recunosc că, deși sunt de mic un fan al heavy-metal-ului în general, acest stil hardcore nu m-a prins niciodată cu adevărat. Probabil și din cauza grohăiturilor teribile emanate de soliștii vocali ai formațiilor care aderă la acest curent și lipsei acute de linie melodică în unele cazuri.
Am constatat totuși că Your Demise se descurcă destul de bine. Ed McRae, înlocuitorul lui George Noble ca solist vocal, reușește pe acest EP să-l facă uitat pe predecesorul său și își aduce aportul printr-un original grohăit ”bleah” care apare pe toate piesele și care probabil generează debandada în timpul concertelor. Prima melodie, Karma, este de departe cea mai agresivă și cea mai reușită. Celelalte trei sunt mai degrabă de umplutură și poți înțelege de ce se adaugă și cuvântul ”punk” la ”hardcore”. Surprinzător este faptul că piesele sunt destul de diferite, parcă ar fi cântate de trupe distinctive.
Ultima piesă, Just Like the End, are un caracter aparte, întrucât sugerează sfârșitul, care între timp a și venit. Your Demise a realizat un turneu de adio, încheiat în martie 2014. Membrii trupei au hotărât să se despartă, astfel că acest EP pare să fie cu adevărat ultimul. Ciudat este faptul că fostul solist, George Noble, împreună cu alți foști componenți ai formației, a revitalizat o versiune mai veche a trupei, intitulată ”Your Demise 2004”, și care concertează în momentul de față prin Europa.
Totuși, piesele de pe Cold Chillin` nu sunt incluse, din păcate, în aceste concerte. Să așteptăm oare cu încredere revenirea și reunirea?

Un comentariu:

  1. Scriu în timp ce rulează sonor ''Cold Chillin' ''. Pentru mine muzica de genul acesta e bună de făcut mâncare și mai ales curățenie. Deja de un minut, începând de pe la minutul 3 s-a mai temperat totul (instrumentalul și vocea). E chiar melodios. Toba începe să sune bine. Asta a fost piesa cu numărul doi. 3 e bună de scos toxinele și dracii. Gata și 4. Preferata rămâne 2, o voi reasculta. La sfârșit mă simt mai energică. Să înceapă viața! :) Solistul ar avea voce bună de citit povești.

    RăspundețiȘtergere