Etichete

joi, 8 decembrie 2022

Places / Locuri (2007)

Regizor: Isaac Zepel Yeshurun. Producători: Isaac Zepel Yeshurun, Uri Evan, Mika Gill.
Scenariul: Isaac Zepel Yeshurun.
Cu: Mauricio Bustamante, Shelley Dague, Kelly Grace, Gil Bar-Sela, Toni Mayo.
IMDb: 4,8/10; EDB: 5,4/10.

Regizorul, scenaristul și producătorul israelian Isaac Zepel Yeshurun, ajuns la o vârstă venerabilă

Un film greu de găsit și de vizionat, Places (2007) este prima producție americană (în limba engleză) a regizorului israelian Issac Zepel Yeshurun. Filmul a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Haifa în 2007. În ciuda faptului că a beneficiat de susținere și finanțare din partea unei companii americane, Imronet LLC, ca parte a unui proiect mai vast, și a avut aportul unor actori americani destul de cunoscuți (pe lângă cei israelieni, aduși de Yeshurun însuși), producția a avut o distribuție foarte limitată în Statele Unite ale Americii, fiind totodată foarte puțin cunoscută și în Israel, și cu atât mai puțin în restul lumii.

Tema este una destul de des întâlnită și folosită în filmele din primul deceniu al secolului 21, și anume interferența dintre natural și supranatural, și dificultatea stabilirii unei ”granițe” între acestea două. Povestea este cea a unui psiholog din New York, Bill (Mauricio Bustamante), care este destul de sătul de pacienții săi. Aceștia i se plâng de dimineața până seara de problemele lor, de multe ori aceleași, repetate la nesfârșit, iar Bill este tot mai obosit.

De aceea, nu este de mirare că atunci când din senin apare o pacientă nouă, Scarlett (Kelly Grace), despre care nici măcar nu are habar cum a reușit să intre în cabinetul său, Bill refuză să facă ore suplimentare, doar de dragul pacientei. Scarlett însă nu se lasă intimidată și-i prezintă pe viu și în direct puterile sale supranaturale lui Bill, teleportându-se amândoi în diferite locuri de pe planetă. Aceste ”călătorii” îl schimbă încetul cu încetul pe Bill, care ajunge totuși în cele din urmă să se întrebe (ca și noi, de altfel) dacă tot ceea ce i se întâmplă este real sau este victima unei iluzii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu